Ole suiga fou ole Omicron BA.2 ua salalau atu ile 74 atunuu!Su'esu'ega su'esu'e: E sosolo vave ma e sili atu ona ogaoga fa'ailoga

O se suiga fou ma sili atu faʻamaʻi ma mataʻutia o Omicron, o loʻo taʻua nei o le Omicron BA.2 subtype variant, ua tulaʻi mai e taua foi ae itiiti le talanoaina nai lo le tulaga i Iukureini.(Faʻamatalaga a le Faʻatonu: E tusa ai ma le WHO, o le Omicron strain e aofia ai le b.1.1.529 spectrum ma ona suli ba.1, ba.1.1, ba.2 ma ba.3. ba.1 o loʻo faʻamauina pea mo le tele o faʻamaʻi pipisi, ae o fa'ama'i pipisi o lo'o fa'atupula'ia.)

E talitonu le BUPA o le tele o suiga i maketi faavaomalo i nai aso ua tuanaʻi ona o le faʻaleagaina o le tulaga i Iukureini, ma o le isi mafuaʻaga o le suiga fou o le Omicron, o se suiga fou o le siama lea e talitonu le lala sooupu o loʻo faʻatupulaʻia tulaga lamatia ma ona macro aafiaga i le tamaoaiga o le lalolagi e mafai ona sili atu le taua nai lo le tulaga i Ukraine.

E tusa ai ma faʻamatalaga lata mai mai le Iunivesite o Tokyo i Iapani, o le BA.2 subtype variant e le gata e sosolo vave pe a faʻatusatusa i le COVID-19 o loʻo taatele nei, Omicron BA.1, ae e ono mafua ai foi maʻi ogaoga ma foliga mai e mafai ona faʻalavelave. nisi o aupega autu o loʻo ia i tatou e tetee atu ai i le COVID-19.

O le au suʻesuʻe na faʻamaʻiina hamsters i le BA.2 ma le BA.1 strains, i le faasologa, ma iloa ai oi latou na aʻafia i le BA.2 e sili atu ona mamaʻi ma sili atu le leaga o le mama.Na maua e le au suʻesuʻe e mafai e le BA.2 ona faʻafefeina nisi o antibodies na gaosia e le tui ma e teteʻe i nisi o vailaʻau faʻamalolo.

Fai mai le au suʻesuʻe o le faʻataʻitaʻiga, "O suʻesuʻega faʻaleagaina e taʻu mai ai e le aoga le tui puipuia o tui puipui i le BA.2 e pei ona faia i le BA.1."

O mataupu o le BA.2 variant virus ua lipotia i le tele o atunuu, ma ua fuafuaina e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi o le BA.2 e tusa ma le 30 pasene e sili atu le pipisi nai lo le BA.1 o loʻo iai nei, lea na maua i 74 atunuu ma 47 US setete.

O lenei fa'ama'i fa'aletonu e maua ai le 90% o mataupu fou uma i Tenimaka.Ua vaaia e Tenimaka le toe faʻaleleia talu ai nei i le numera o mataupu ua maliliu ona o faʻamaʻi pipisi i le COVID-19.

O mea na maua mai le Iunivesite o Tokyo i Iapani ma mea o loʻo tupu i Tenimaka ua faʻailoa ai nisi o tagata atamamai faavaomalo.

Epidemiologist Dr. Eric Feigl-Ding na ave i le Twitter e valaau ai le manaʻomia o le WHO (Faʻalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi) e faʻaalia le suiga fou o le Omicron BA.2 o se mafuaaga e popole ai.

xgfd (2)

Maria Van Kerkhove, le taʻitaʻi faʻapitoa a le WHO mo le coronavirus fou, na fai mai foi o le BA.2 ua leva ona avea ma suiga fou o Omicron.

xgfd (1)

Na taʻua e le au suʻesuʻe.

"E ui lava o le BA.2 ua manatu o se faʻasologa fou o le Omicron, o lona genome sequence e matua ese lava mai le BA.1, faʻapea o le BA.2 e ese lona talaaga virological nai lo le BA.1."

O le BA.1 ma le BA.2 o lo'o i ai le tele o suiga, aemaise lava i vaega autu o le polotini viral stinger.Jeremy Luban, o se virologist i le Iunivesite o Massachusetts Medical School, fai mai BA.2 o loʻo i ai le tele o suiga fou e leʻi faʻataʻitaʻia e se tasi.

Mads Albertsen, o se bioinformatician i le Iunivesite o Aalborg i Tenimaka, fai mai o le faatupulaia pea o le salalau atu o le BA.2 i le tele o atunuu ua taʻu mai ai e sili atu lona alualu i luma nai lo isi fesuiaiga, e aofia ai isi fesuiaiga laiti o le Omicron, e pei o le alaleo e le lauiloa o le BA. 3.

O se suʻesuʻega o le sili atu ma le 8,000 aiga Tenimaka ua aʻafia i le omicron e taʻu mai ai o le faʻateleina o le faʻamaʻi o le BA.2 e mafua mai i le tele o mea.O tagata suʻesuʻe, e aofia ai Troels Lillebaek, o se fomaʻi faʻamaʻi ma le taʻitaʻifono o le Komiti Tenimaka mo le Suʻesuʻeina o Tulaga Tulaga lamatia o le COVID-19 Variants, na maua ai o tagata e leʻi faia, lua-tuiina ma faʻamalosi-faʻapipiʻiina, e sili atu le ono aʻafia i le BA.2 nai lo le BA.1 fa'ama'i.

Ae fai mai Lillebaek o le BA.2 e ono tulaʻi mai se luʻitau sili atu pe a maualalo fua o tui.O le faʻatupulaia o le lelei o lenei fesuiaiga i luga o le BA.1 o lona uiga e mafai ona faʻaumiumi le maualuga o le omicron infection, ma faʻateleina ai le avanoa o faʻamaʻi i tagata matutua ma isi tagata e maualuga le lamatiaga mo faʻamaʻi tuga.

Ae o loʻo i ai se mea susulu: o antibodies i le toto o tagata e leʻi leva ona aʻafia i le omicron virus e foliga mai foi e ofoina atu se puipuiga mai le BA.2, aemaise lava pe a fai foi latou tui.

O le mea lea ua tulaʻi mai ai se tulaga taua, fai mai le University of Washington School of Medicine virologist Deborah Fuller, e ui o le BA.2 e foliga mai e sili atu ona faʻamaʻi ma faʻamaʻi nai lo Omicron, ae atonu e le iʻu ai e mafua ai se galu sili atu ona faʻaleagaina o faʻamaʻi COVID-19.

E taua le siama, o lana tala lea, ae e faapena foi i tatou i le avea ai ma ona tagata e ono mafai.O loʻo tatou i ai pea i se tuuga faʻasaga i le siama, ma e leʻi oʻo i le taimi mo nuʻu e aveese ai le pule matapulepule.


Taimi meli: Mati-01-2022

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou